Comfort zonder koolstof. Netto nul in 2030.

De (al lage) ecologische voetafdruk wissen van elk paar schoenen dat we maken.

Groen zijn kent geen kleur.

Low Carbon Footprint. 2.56 KG CO2 EQ Per Pair.

Dezelfde Crocs. De helft van de CO2-voetafdruk in 2030*​.

Dit willen we bereiken met CO2-reductiedoelstellingen op basis van wetenschappelijke doelen en allerlei inspanningen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Door ons kenmerkende eenvoudige design, de materialen die we gebruiken en de manier waarop onze schoenen worden gemaakt, heeft onze Classic Clog al een kleine voetafdruk. We zijn van plan om deze nog kleiner te maken.

Crocs Classic Clog in White.
Crocs Classic Clog in White.

Ecologische voetafdruk van de Classic Clog.

*Deze waarde is berekend met behulp van de Higg Product Module 1.0 op Higg.org. Deze berekening is intern uitgevoerd, geverifieerd door derden en vertegenwoordigt de totale impact.

**50% reductie in lijn met al onze duurzaamheidsinitiatieven.

We focussen ons op deze vier pijlers om in 2030 netto nul te zijn

Duurzame ingrediënten.

100% vegan d’ici 2021.

Naast het schrappen van leer uit onze productlijn om een 100% veganmerk te worden, beginnen we vandaag met de productie van de schoen van de toekomst. Ten grondslag hieraan ligt een nieuw biobased Croslite-materiaal (het voornaamste materiaal in onze schoenen), dat onze schoenen de look, feel en functionaliteit biedt van de huidige Crocs waar je zo dol op bent.

Biobased ingrediënten. Dezelfde look, feel en functionaliteit.

Biobased Croslite is nog duurzamer. Voor dit ingrediënt worden afval en bijproducten van andere industrieën omgezet in comfort en het heeft een lagere impact op het milieu dan andere materialen.

Onze overstap naar biobased Croslite begint vandaag. Blijf gewoon jezelf, dus Come As You Are™ in onze schoenen, alleen in 2030 met een 50% kleinere voetafdruk dan we nu hebben als onderdeel van onze duurzaamheidsinitiatieven.

Crocs Classic Clog in White.

Onze uitstootterugbrengen tot netto nul​.

Als je vandaag voor Crocs kiest, kies je voor een merk dat al een lage ecologische voetafdruk heeft. We brengen deze alleen verder naar beneden, terwijl de integriteit van onze producten intact blijft.

Blijf gewoon jezelf, dus Come As You Are™ in onze schoenen, terwijl wij ons inzetten om in 2030 netto nul te zijn en zo een comfortabelere wereld creëren.

Gebruik van hulpbronnen.

45% of Croslite production scrap is recycled.

Afval verminderen en gebruik van hernieuwbare energie.

We blijven ons afval verder terugdringen door recycling en hebben plannen om over te stappen op hernieuwbare energie voor onze eigen en gehuurde gebouwen.

Verpakking.

85% of shoes sold without shoe boxes in 2020.

De impact van verpakkingen minimaliseren..

Onze inspanningen om verpakkingen te verminderen hebben ertoe geleid dat het overgrote deel van de Crocs-schoenen zonder schoenendoos wordt verkocht. We onderzoeken ook duurzame alternatieven voor andere elementen van onze verpakkingen.​

Oude Crocs. Een nieuw leven.

90,000 pairs saved from landfills in 2020. 90,000 pairs saved from landfills in 2020.

We zetten ons in voor een tweede leven voor onze schoenen..

Om te zorgen dat schoenen gedragen worden en niet op stortplaatsen eindigen, doneren we duizenden onverkochte schoenen aan mensen in nood over de hele wereld. We streven naar een circulaire toeleveringsketen, en werken daarom ook aan manieren om jullie Crocs een tweede leven te geven door middel van donaties, re-commerce en recyclingprogramma’s.