Je Crocs schoonmaken doe je zo

Je Crocs schoon en weer als nieuw in een handomdraai in slechts een paar stappen!

Croslite™-materiaal

Voor onze Classic Clogs, slippers en andere modellen die gemaakt zijn van ons kenmerkende Croslite™-materiaal, geldt dat je ze met de hand kunt afnemen en vlekken gelijk kunt verwijderen met een mild sopje en koud water. Je kunt ze ook in de machine wassen met een koud wasprogramma.

leren crocs modellen

Leren Crocs modellen kun je met een zachte zeemspons of een vochtige doek afnemen. Gebruik een leercrème om de glans te herstellen en een beschermende spray om ze waterafstotend te maken. Als je Crocs gemaakt zijn van glad nappaleer, verwijder stof en vuil dan eerst met een vochtige doek en breng daarna een natuurlijke wasachtige schoencrème of was aan. Doe dit met langzame roterende bewegingen. Crocs van lakleer kunnen afgenomen worden met een schone vochtige doek of een professioneel product dat speciaal ontwikkeld is voor het reinigen van lakleer. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën zoals alcohol, wasmiddel of vloeistoffen, omdat deze de glans van je schoenen zullen verwijderen. Leren Crocs zonder een speciale finish kunnen worden afgenomen met een vochtige doek of borstel. Breng een wasachtige schoencrème aan en poets ze daarna met een zachte borstel of katoenen doek om de natuurlijke glans te behouden.

wedges en hakken

Gebruik een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen van synthetische wedges en hakken. Vermijd waar mogelijk reinigingsmiddelen op basis van een oplosmiddel, omdat deze de lijm die wordt gebruikt om de zool te verlijmen, kunnen beschadigen.

suède of wol

Suède of wollen Crocs kunnen worden schoongemaakt met een speciale borstel die geschikt is voor deze materialen. Breng daarna een waterafstotende spray aan. Gebruik voor Crocs met fleecemateriaal een mild sopje en een vochtige doek, of was ze in de machine op een koud wasprogramma.

canvas modellen

Crocs met stretch stof of canvas, zoals de Santa Cruz, kun je gemakkelijk schoonmaken met een mild sopje en een vochtige doek of een zachte borstel.

Drogen

Laat de Crocs, na het schoonmaken, aan de lucht drogen. Let op! Door blootstelling aan extreme hitte als bijvoorbeeld de zon, hete wasprogramma's of hete auto's kunnen de schoenen krimpen of kromtrekken